Hoofdhuidproblemen

Behandelingen
foto hoofdhuidproblemen iritatie hoofd
Favicon

Natural Hairlounge

Heb jij ook zo een last van een jeukende hoofdhuid, roos of een ander hoofdhuid probleem? Hoe komt dit en wat kan je er tegen doen? 

Bijna iedereen krijgt weleens te maken met  problemen aan de hoofdhuid. Een droge of juist vettige hoofdhuid, roos, die vervelende jeuk of een ander probleem. Hoe kom je hieraan en wat kan je er tegen doen? Natural Hairlounge helpt je graag op weg.

Welke hoofdhuid problemen zijn er en hoe kom je hieraan?

Bij Natural Hairlounge ontvangen we regelmatig klanten met hoofdhuidproblemen. Die kunnen voor nogal wat ongemak zorgen. Wij werken alleen met natuurlijke producten, wat al veel problemen kan voorkomen. Irritatie, jeuk en schilfers zijn vaak gehoorde klachten en kunnen om meerdere redenen ontstaan. We zullen hier een de meest voorkomende hoofdhuid problemen benoemen. 

Droge hoofdhuid

Ken je dat? Een geïrriteerde, jeukende hoofdhuid? Dan heb je vast last van een droge hoofdhuid. Bij een droge hoofdhuid  is het proces voor de aanmaak en de afvoer van je huidcellen verstoord. Dit kan verschillende redenen hebben, bijv. stress, hormonale veranderingen, ongezonde eetgewoontes, haarproducten of erfelijkheid. Bij een droge hoofdhuid ontstaan er fijne, droge en wittere schilfers dan bij roos. 

Vettige hoofdhuid

Heb je ook weleens na het wassen van je haar het gevoel dat je haar nog vettig en vies is? Dat komt doordat je hoofdhuid teveel talg produceert. Hierdoor krijg je een vettige hoofdhuid. Ook dit kan komen door bijv. stress, hormonale veranderingen, een ongezonde eetgewoontes, haarproducten of erfelijkheid.

Bij een droge of vettige hoofdhuid raden wij aan om Tonka olie of moisturizer te gebruiken. Tonka wordt gewonnen uit de tonkaboon. Deze zit boordevol voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde hoofdhuid.

Roos

Heb je ook weleens last van gelige schilfers in je haar. Haarroos is een onschuldige, maar geen fijne aandoening van je hoofdhuid. Wij zien regelmatig mensen die hier mee te maken hebben. Bij hoofdroos vernieuwen je hoofdhuidcellen zich twee keer zo snel. Deze cellen plakken aan elkaar vast waardoor er schilfers worden gevormd die zichtbaar zijn op je hoofdhuid. Het hebben van roos heeft dus niets te maken met een droge hoofdhuid.

Eczeem

Last van jeuk en een rode schilferende hoofdhuid? Dan zou dat kunnen komen door eczeem. Er zijn verschillende soorten eczeem die je op je hoofdhuid kan hebben. Een daarvan is Seborroisch eczeem. Dit is een ontsteking van de hoofhuid ontstaan door een overvloed aan gistcellen op je hoofdhuid.

Psoriasis Capitis

Een iets minder bekend probleem, maar wat we wel regelmatig voorbij zien komen is psoriasis. Dit is een chronische huidaandoening die erfelijk is. Als je psoriasis heb gaat de vernieuwing van je huidcellen veel sneller dan bij anderen. De teveel aangemaakte cellen kunnen niet worden afgestoten en hopen zich op. Dit zorgt voor rode (soms pijnlijke) plekken met schilfers op je huid. Deze plekken kunnen ook op je hoofdhuid ontstaan. 

Als je last hebt van roos ,eczeem of psoriasis dan raden wij de Hot oil treatment van Andelia aan. De Hot Oil Treatment is een haarmasker speciaal voor de hoofdhuid. Het is een 100% plantaardig product . bestaand uit vettige bestanddelen gewonnen uit verschillende bladeren. Het staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft zich inmiddels bewezen als een natuurlijk alternatief voor een hormoonzalf.

Natural Hairlounge hoofdhuidproblemen

Irritatie of allergische reactie op huid/haarverzorgingsproducten.

Ben jij ook benieuwd wat al die nieuwe, mooi uitziende, lekker ruikende producten kunnen betekenen voor je haar? Het is natuurlijk heel veel uit proberen. Helaas zitten in veel huid/ haarverzorgingsproducten bestanddelen die irriteren of een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Tegenwoordig zijn er gelukkig een tal van verzorgingsproducten waar die stofjes niet meer in zitten. Bij Natural Hairlounge werken we daarom volgens de Curly Girl (CG) methode. Dit houdt in dat we bepaalde ingrediënten zoals sulfaten, siliconen, minerale oliën en uitdrogende alcohol in producten voor het haar vermijden.


Hoofdhuid problemen kunnen om nog meer redenen ontstaan. Heb je veel last van je hoofdhuid en maak je je ongerust? Ga dan vooral naar je huisarts. De huisarts kan helpen om de oorzaak van je hoofdhuid problemen te vinden. Heb je hulp of advies nodig bij het verzorgen van je hoofdhuid? Maak dan een afspraak bij de Natural Hairlounge! Wij hebben een privé unit waar we (mocht je dat fijn vinden) je afgeschermd kunnen helpen.

Wat kan je doen tegen hoofdhuid problemen?

Als het op de verzorging van je hoofdhuid aan komt is er veel minder bekend dan de verzorging die nodig is voor je haar. Irritatie, jeuk en schilfers zijn vervelende problemen met als gevolg een ongezonde hoofdhuid. Stop daarom met het negeren van de signalen en pak het probleem aan. Een gezonde conditie van je hoofdhuid is de basis voor gezond haar. Maar hoe verzorg je nou je hoofdhuid? Wij geven je hier een aantal tips!

Tips voor een gezonde hoofdhuid:

– Waar alles mee begint, gezonde voeding. Een goede haarverzorgingsroutine zorgt ervoor dat je op de goede weg bent. Maar wil je mooi en stralend haar hebben, dan moet je gezond en gevarieerd eten.

– Relax en zorg voor minder stress! Ook een evenwichtige levensstijl is naast gezonde voeding belangrijk. Stress kan voor vervelende klachten zorgen. Niet alleen voor je hoofdhuid, maar op heel veel gebieden. Op je hoofdhuid kan stress zicht op verschillende manieren uiten. Een gevoelige of pijnlijke hoofdhuid of jeuk kunnen als gevolg van stress ontstaan.

– Masseer je hoofdhuid dagelijks voor een goede doorbloeding. Door je hoofdhuid te masseren stimuleer je de bloedsomloop waardoor er meer voedingsstoffen en zuurstof naar je haarwortels wordt gestuurd en gifstoffen worden afgevoerd. Een slechte doorbloeding van je hoofdhuid is de voornaamste oorzaak van haaruitval. Masseer je hoofdhuid zachtjes door met je vingertoppen draaiende bewegingen te maken. Het masseren van je hoofdhuid werkt ook nog eens kalmerend. Hierdoor kan je meteen een beetje relaxen, win win!

– Zorg dat je hoofdhuid voldoende kan ademen. Wil je gezond haar? Dan is het belangrijk dat je hoofdhuid niet verstopt is en kan ademen. Als je hoofdhuid niet kan ademen zal dit de groei van het haar stoppen.

– Check of je stylingsproducten niet te agressief zijn voor jou. Te agressieve stylingsproducten kunnen het beschermende laagje op je hoofdhuid kapot maken. Het kan ook geen kwaad om eens naar de ingrediënten te kijken. Misschien dat je niet of minder goed tegen een ingrediënt kan, vervang dan je stylingsproducten door producten waar de stoffen niet in zitten.

– Wash day? Zorg voor een goede routine. Was je haar niet teveel, en föhn het niet te warm droog. Gebruik een milde of natuurlijke shampoo en gebruik conditioner. Voeg regelmatig een masker toe aan je wash day. Je hebt ook haarmaskers speciaal voor de hoofhuid!

Gun jezelf, je haar en je hoofdhuid een treatment om deze weer in een gezonde conditie te krijgen. Wij van Natural Hairlounge helpen je hier graag mee! Wij bieden niet alleen verschillende treatments aan die goed zijn voor het haar en de hoofdhuid, maar zorgen ook nog eens voor een gezellige en relaxte sfeer.

Deel dit bericht