Haarwerken

Heb je last van haaruitval en/of kaalheid door chemo, alopecia, ouderdom of stress? En ben je op zoek naar een haarwerk? Wij van Natural Hairlounge helpen je graag om je weer te laten stralen!

jouw haarwerkspecialist in rotterdam

Wie wil er nou niet natuurlijk mooi haar. Maar wat nou als je last hebt van haaruitval en/of kaalheid? Een mooi haarwerk kan hier de oplossing bieden! Wij van Natural Hairlounge zijn er voor vrouwen en kinderen die aan haar verlies lijden. Onze hairstylisten hebben jarenlange ervaring in de verzorging van haar. Wij hebben al veel problemen voorbij zien komen waarbij we het overgrote deel konden verhelpen. Wat niet te verhelpen is, is kaalheid. Wel kunnen we door middel van het bieden van een haarwerk jou helpen om weer blij te zijn met je haar.

Dat haaruitval en kaalheid van invloed kunnen zijn op je gesteldheid kan een ieder zich voorstellen. Wij luisteren graag naar jouw wensen om samen tot een mooie en passende oplossing te komen. Wij ontvangen je graag in onze warme, moderne salon. Om iedereen voldoende tijd en aandacht te geven werken we alleen op afspraak. Er is een afgeschermde werkunit aanwezig voor wie behoefte heeft aan privacy. Jij als klant staat centraal.

Wij zijn een erkend haarwerkspecialist, aangesloten bij de Anko, sectie haarwerken, de branchevereniging voor haarwerkers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis consultgesprek. Binnen 5 werkdagen kan je bij ons terecht

Werkwijze

Tijdens het eerste consult bespreken we je wensen en behoeftes. Op basis hiervan en je specifiek haarprobleem kijken we welke mogelijkheden er zijn. We zullen de voor- en nadelen van de haarwerken bespreken en hetgeen we voor je kunnen betekenen. Dit eerste gesprek is een gratis informatief gesprek van max een uur en is volledig vrijblijvend.

Ben je na het consult overtuigd en wil je graag samen met ons je haarproblemen aanpakken? Dan gaan wij samen met je aan de slag. We begeleiden je gedurende het gehele proces. We maken een mal van je hoofdvorm en gaan dieper in op de details, zoals kleur, lengte enz. Nadat we alles hebben doorgesproken kunnen we een order plaatsen voor het haarwerk.
Ben je er na het consult nog niet helemaal uit? Je hebt dan de mogelijkheid om wel alvast een haarwerk te reserveren. Dit kan je doen voor een periode van minimaal 3 en maximaal 6 weken.

Ben je niet in staat om naar de salon te komen omdat je in het ziekenhuis ligt o.i.d? Dan bieden wij de mogelijkheid om naar jou toe te komen. Onze haarwerkers zijn mobiel en komen dan met onze spullen naar jou toe. Wij zijn slechts 3 km verwijderd van het Sint Franciscus Ziekenhuis.

Wat is een haarwerk?

Je hebt verschillende soorten kwaliteiten echt haar en ook veel verschillende soorten synthetisch haar. Je spreekt van een haarwerk als het je hele hoofd bedekt. In de volksmond een pruik genoemd, maar wij geven de voorkeur aan haarwerk. Beslaat het haarverlies het grootste deel van je hoofd, dan is een volledig haarwerk waarschijnlijk de beste keus.
Er zijn verschillende soorten mogelijkheden bij het kiezen van een haarwerk. Waar moet je op letten en wat moet je weten?
Wij van Natural Hairlounge helpen je graag.

Bij dunner wordend haar of plaatselijke kaalheid is een haarstuk een goede oplossing. Je eigen haar vormt de basis en je behoudt je natuurlijke eigen stijl. Het is niet van je eigen haar te onderscheiden omdat er een natuurlijke overgang wordt gecreëerd. Ook hierin zijn er verschillende mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je een keus kan maken waar je tevreden en blij mee bent.

Synthetisch of echt haar
Een haarwerk kan bestaan uit synthetisch haar, echt haar of een combinatie hiervan. Het verschil tussen synthetisch haar en echt haar is dat het anders aan voelt en in model valt. Ook qua verzorging is er een verschil tussen echt en synthetisch haar.

Synthetisch is goedkoper dan echt haar. Het is kleurvast, iets lichter en makkelijk te onderhouden. Echt haar is iets duurder dan synthetisch haar en heeft meer onderhoud nodig. Echt haar voelt warmer aan en kan een beetje verbleken in de zon. Het gaat langer mee dan een synthetisch haar en heeft een natuurlijkere uitstraling. Wij zullen uitgebreid de voor- en nadelen met je bespreken.

Confectie, maatwerk of semi maatwerk haarwerken
Een confectiehaarwerken is een haarwerk dat al gemaakt is en is leverbaar  in verschillende kleuren en standaard maten. Dit kan een goede oplossing zijn voor als je snel een haarwerk wilt. De confectiehaarwerken zijn doorgaans binnen 48 uur te leveren en goedkoper dan een maatwerk haarwerk.

Semi maatwerk haarwerken zijn duurder dan confectiehaarwerken. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het (standaard) montuur, de kwaliteit van het haar en zelfs van hoe het haar geknoopt is. Meestal geldt: hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder het haarwerk en hoe langer het meegaat.

Bij maatwerk wordt er eerst een mal gemaakt van je schedel. Het montuur krijgt dan precies de vorm van jouw hoofd. Op dat montuur wordt het haar van jouw keuze geknoopt. Je kiest zelf de lengte, de kwaliteit en de kleur van het haar, de knoopdichtheid en of het gekruld is of steil. Vervolgens mag je in de kappersstoel plaatsnemen en wordt het model erin geknipt

Levertijden van een haarwerk

De levertijd van onze maatwerk haarwerken is ongeveer 12 tot 16 weken. Bestel je een confectiehaarwerk dan kunnen we deze direct, zo niet binnen 2 werkdagen leveren.

Nadat we het haarwerk hebben ontvangen zullen wij deze eerste beoordelen. Voldoet deze aan alle eisen, dan bellen wij jou om een afspraak te maken. Bij de aflevering van het haarwerk kijken we wat er nog aan het haarwerk of je eigen haar gedaan moet worden om zo precies te kunnen voldoen aan je wensen en behoeftes. Het haarwerk wordt in het juiste model geknipt en gepast. Wanneer je blij bent met het resultaat hebben wij onze taak volbracht.

Wij stoppen niet na het leveren van een haarwerk. Wij zorgen voor een uitgebreide uitleg zodat duidelijk wordt hoe het haarwerk het beste kan worden onderhouden om hier zo lang mogelijk van te genieten.
Bij de levering van het haarwerk ontvang je een verzorgingsset. De verzorgingsset bestaat onder andere uit een pashoofd/standaard om het haarwerk op te kunnen zetten nadat deze is afgedaan.

Indien gewenst kan je na een maand weer bij ons terecht om het haarwerk te laten perfectioneren. En natuurlijk kun je altijd bij ons terecht voor vragen of problemen.
De door Natural Hairlounge geleverde haarwerken worden geleverd inclusief de volgende garantie:

  • Confectie haarwerken: 3 maanden
  • Semi maatwerk haarwerken: 6 maanden
  • Maatwerk haarwerken: 6 maanden

De garantie komt te vervallen op het moment dat de onderhoudsvoorschriften niet juist worden nageleefd.

Hoeveel kost een haarwerk?

Haarwerken zijn er in veel verschillende soorten en maten. De prijs van een haarwerk is onder andere afhankelijk van de lengte, hoeveelheid, haarkleur en grootte. Wil je synthetisch haar of liever echt haar? Ga je voor maatwerk of confectie?
Als je overweegt een haarwerk aan te schaffen is het verstandig om je vooraf goed te laten informeren over wat voor jouw specifieke situatie de beste keuze is en welke kosten hieraan zijn verbonden. Omdat elke situatie anders is kunnen we je pas een prijsopgave gegeven tijdens het consultgesprek.

Vergoeding zorgverzekeraar haarwerken.
Heb je vanuit medische redenen een haarwerk nodig? Dan heb je vanuit de basisverzekering recht op een vergoeding. De vergoeding vanuit de basisverzekering in 2024 is maximaal EUR 465,-. Vraag je huisarts, dermatoloog of oncoloog om een verwijsbrief. Deze verwijsbrief is nodig om aanspraak te maken op de vergoeding.

Heb je een aanvullende verzekering, dan kom je misschien wel in aanmerking voor een extra vergoeding voor een haarwerk. Hierdoor worden je eigen kosten voor een haarwerk een stuk minder. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar. De vergoedingen voor haarwerken vind je terug in de verzekeringsvoorwaarden bij ‘aanvullingen – hulpmiddelen’. Of check dit via https://www.zorgvergoedingcheck.nl/cc.php?id=773

Klachtenprocedure

Erkenningsregeling Anko
Als erkend haarwerkspecialist is Natural Hairlounge aangesloten bij de Anko, sectie haarwerken, de branchevereniging voor haarwerkers. De eisen waaraan voldoen zijn vastgelegd in de zogenoemde erkenningsregeling Anko haarwerkspecialist. Zij dienen als middel om kwaliteit en service te waarborgen. Dat betekent dat je mag rekenen op professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit. Meer informatie en de Algemene Voorwaarden vind je op: www.anko.nl/voorwaarden.

Wij streven ernaar om je met een goed gevoel de deur uit te sturen. Mocht je om wat voor reden dan ook niet (helemaal) tevreden zijn, neem dan contact met ons op door ons klachtenformulier in te vullen. Wij gaan dan samen op zoek naar een passende oplossing.

Als lid van de brancheorganisatie “ANKO” zijn wij dus ook aangesloten bij “De Geschillencommissie”. Het doel van deze commissie is om geschillen tussen consumenten en een ondernemer op een goede, snelle en eenvoudige manier op te lossen. De Geschillencommissie is erkend door de overheid waardoor een betrouwbare procedure en objectieve beslissingen gewaarborgd zijn.

Komen we er samen niet uit dan kunnen we de hulp inroepen van “De geschillencommissie”. Het aanmelden van je klacht bij de geschillencommissie kan digitaal via de website van de geschillencommissie. Op deze site kan je in het uitsprakenregister zien welke uitspraken zijn gedaan in eenzelfde soort geschil als van jou. Meer informatie vind je op: www.degeschillencommissie.nl

ANKO haarwerkspecialist
Anko geschillencommissie